Tue. Jun 25th, 2024

Hållbarhetens betydelse blir allt större och därmed också mer känd. Detta tar sig uttryck i många olika former. Från återvinning till vintagemöbler och från egna grönsaksträdgårdar till att minska på plasten. En ekoträdgård är ett annat – alltmer populärt – exempel. Men hur skapar man en sådan och vad är det egentligen?

Lovande namn
En ekoträdgård låter väldigt vackert, lovande och framför allt väldigt grönt. Det kan också få det att låta som ett tidskrävande trädgårdsprojekt, vilket kan få det att kännas som en skrämmande uppgift. Alla som har haft en trädgård vet hur mycket tid det tar att underhålla den, få den att trivas och framför allt hålla den fri från ogräs.

Vad är en ekoträdgård?
Låt inte namnet avskräcka dig. Med rätt tillvägagångssätt tar en ekoträdgård faktiskt en del arbete från dig. Detta beror på att en sådan grön trädgård arbetar med naturen, inte mot den. En ekologisk trädgård är en naturlig trädgård där naturliga processer fungerar som inspiration. Allt detta för att få trädgården att blomma och växa så bra som möjligt, vilket gör den till en idealisk plats för djur och insekter.