Sat. Jul 20th, 2024

Fingerplantor

Fingerplantan behöver skydd under holländska vintrar, men då har du en vacker vintergrön växt som blommar blygsamt. Efter blomningen bildas ibland bär. Växtens blad kan bli upp till 40 centimeter långa och påminner om fingrar. Fingerplantan ska inte stå i vinden, utan helst på en lugn plats. En växt som du kan njuta av i flera år om du sköter den väl.

Höjd: upp till 3 meter
När ska du så fingerplantor: våren
Blomningstid: oktober/november
Latinskt namn: Fatsia Japonica
Typ av växt: flerårig
Fingerplantan hamnar ofta i trädgården när den blir för stor som krukväxt.

2Rock ljung

Stenljung har en ljusröd färg på våren, efter blomningen blir bladen gröna och behåller den färgen även under vintern. Blommorna på dessa gröna blommande växter är vita, små och diskreta. Klippljunget måste definitivt förlita sig på sina vackra blad.

Höjd: 30 centimeter
När ska man så stenljung: våren
Blomningstid: april/maj
Latinskt namn: Pieris
Växtart: ljung
Denna ljung har ömtåliga blad och föredrar en skyddad plats. Det är inte bra att beskära.