Tue. Jun 25th, 2024

Klätterväxter passar bra i alla trädgårdar och på alla balkonger. Om du går upp i höjd med grönska skapar du snabbt variation.

Med sina färgglada blommor och sin snabba tillväxt är ettåriga klätterväxter attraktiva atmosfärer på balkonger och terrasser. Särskilt i nyplanterade trädgårdar och på tråkiga balkonger kan du enkelt och omedelbart skapa atmosfär med vertikal grönska.

Sådd och skötsel av ettåriga klätterväxter
Du kan så årliga klätterväxter själv eller köpa dem. Det är lätt att så ettåriga klätterväxter och de klarar sig bra fram till början av juni. Håll jorden fuktig och när plantan börjar växa rekommenderas gödsling varannan vecka. När det gäller ettåriga klätterväxter bör du också tänka på att stödja växterna. Knyt ihop dem med snöre eller ståltråd. Eller styr växten längs en ställning.

Suzanne med de vackra ögonen
Ettåriga klätterväxter med blommor
Årliga klätterväxter med blommor är Suzanne med de vackra ögonen och East Indian Cherry. Mindre känd är Canary Cherry: en lika enkel planta, men med en något annorlunda bladform och vackra gula blommor. Andra ettåriga klätterväxter med blommor är Geurerwt (lathyrus) och Bellweed (Cobaea).