Projekt sommarstuga

Jag har nyligen påbörjat ett projekt med mina föräldrars gamla sommarstuga. Det finns egentligen inget specifikt med projektet, förutom att göra något gammalt och slitet till något nytt och fräscht. Det var länge sen jag var ute på plats i Sigtuna och minns huset i betydligt bättre skick än vad det var. Här har jag och mina systrar spenderat många somrar tillsammans, men för att huset ska kunna fortsätta stå sig, behövdes en riktig upprustning.

Att vara ekonomisk är mitt måtto och jag försöker göra allt i min makt för att bygga så giftfritt och miljövänligt som möjligt. Av denna anledning kommer jag att enbart välja trä som byggmaterial, men även isolering i träfibrer. En annan viktig aspekt som jag försöker att inte glömma bort, är att se till att välja ett företag som säljer material nära. Logistik är minst lika viktigt att tänka på.

Problemet är dock att varje gång jag åker ut till sommarstugan, redo att sätta igång, blir jag bemött av regn eller hagel. Jag har gett mig ut tre gånger under våren och ännu inte lyckats göra mer än att få materialet på plats. Förhoppningsvis kommer jag att få några solglimtar framöver, så att bygget kan fortgå i lugn och ro.