Personliga hem

Jag har märkt av att många av mina vänner här i Stockholm älskar att pyssla med sina hem. Det är som att det ligger i blodet. Kanske beror det på tillgängligheten till IKEA, men om du frågar mig tror jag mer att det beror på hur pass modemedvetna stockholmarna är. Det är inte bara kläder som ska vara den senaste trenden, utan även hemmen ska anpassas efter vårens färger.

Detta gör mig glad! Inte bara för att jag själv har det som intresse, utan för att hemmet är spegeln till ens personlighet. Det finns inget grymmare än att komma hem till en vän och se vad som hänger på väggarna, vilka färger och material som används och hur man har valt att placera sina möbler. Visst är det inte alltid så att synen är en fröjd för ögat, men det är personligt och det är ärligt.

Dock blir jag rätt undrandes. Om jag inspekterar mina vänners hem så noga, gör dem detsamma med mig? Är det någon som skrattar åt mina lerfigurer i bokhyllan eller avskyr min soffa i plysch? Nå ja, det man inte vet mår man inte dåligt av.