En hantverkare gillar inte att städa

Nu håller ju jag alltid på med olika projekt och bygger nästan något hela tiden. Kanske är det ju så att jag kan kalla mig en liten amatörhantverkare. Hur som helst har jag förstått en sak och detta är att hantverkare absolut inte gillar att städa. Kika bara på alla byggen och arbetsplatser. Här ligger det skit precis överallt. Varför tror du att det finns massor med skyltar och många platser är inhägnade? Ja, det är helt enkelt faran med att gå där utan skyddsskor och få en spik i foten, som Hasse Alfredson en gång sa inte var så farligt. Det är det dock och det är mycket viktigt att städa efter sitt arbete. Detta vet till och med jag, då det ofta blir rörigt efter mina jobb också.

Hur som helst gillar jag inte detta eviga städmoment, men det måste ju göras. Även om jag är ung så kommer detta att vara något som jag lärt mig. Förmodligen av mina föräldrar. Dock tar det tid och detta är ju något alla tror att jag har mycket av. Så är det inte alls. När det sedan kommer till att vara den som hela tiden städar och håller snyggt hemma i övrigt så blir det en plåga för mig. Dock har jag det ganska bra och kan unna mig lite hjälp med detta. Här fick jag den idén av en kompis som använder sig av hemstäd i Uppsala. Han har helt enkelt så mycket jobb att han inte hinner med att hålla hemmet rent.

Visst kostar det på att anlita hjälp

Naturligtvis hakade jag på den idén och numera så kommer det veckovis en firma och städar hemma hos mig. Det blir rent och snyggt utan att jag behöver vara den som gör det. Passar mig perfekt och jag får mera tid till mina projekt du alltid läser om här. Givetvis kostar det på att ligga på topp inom detta område, men det finns ju också något som kallas för ROT- och RUT-avdrag. Här kan jag då dra av för städningen såväl med hjälp av RUT-avdraget. Helt enkelt blir det inte så dyrt som många tror och resultatet kan ju inte jag komma upp i. Här handlar det om ett ointresse naturligtvis. Det som skapar intresset för de som städar hemma hos mig är ju lönen.